tisdag 5 januari 2010

SDs partiprogram saknar integrationspolitiska lösningar

Jag har länge varit intresserad över SD och deras partiprogram- Jag har följt Jimmie Åkesson och hans gäng ett tag nu! Kommentar efter kommentar är rasistiska, gång på gång så skapar dem rubriker. Detta är en medveten strategi av SD som verkar fungera, dem klämmer först ut sig rasistiska kommentarer för att få med sig sina sanna röstare dvs. Rasisterna i Landet, den extremistiska högern! På så sett får dem media tid och därefter så förnekar dem allt dem har sagt och tyckt för att få stöd från vanliga folket, som är lite missnöjda med invandringen i landet, men även folk som inte har kontakt med invandrare överhuvudtaget som bara blir rädda och tänker ”är det sant att muslimerna är det största hotet mot Sverige sedan andra världskriget”?

SDs politik är inte baserad bara på okunskap men även en massa lögner, det farliga med deras politik är att man hittar på en massa information som saknar vetenskaplig grund. Men man kan ju undra hur många av SDs medlemmar som har skrivit en D uppsats på universitetet?? På deras hemsida så kan man hitta påståenden som detta

” Ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en heterogen statsbildning.” (http://www.sverigedemokraterna.se/ Jan 2010)

Jag menar vad baserar dem detta på? Har man gjort forskning inom området? Dem ordbajsar mycket om invandringen och att det är ett problem, och dem kritiserar dem andra partierna för att ha dålig invandrings/integrations politik. Men samtidigt så är deras svar på integrationspolitiken följande

”Det bästa både för svenskarna och för de invandrare som inte kunnat anpassa sig till samhället vore om många invandrare återvänder till sina hemländer.” (http://www.sverigedemokraterna.se/ Jan 2010)

Min fråga här är vad menas med att anpassa sig? Har man anpassat sig om man utbildat sig, jobbar betalar skatt och inte begår några brott men är muslim?

Det som är farligt med SD som utan tvekan är ett invandrarfientligt parti (Och den som förnekar detta har verkligen stora problem med sina analytiska förmågor, när det gäller deras partiprogram!) är att dem saknar en integrationspolitik, för deras syn på integration är att skicka ”hem” folk. Och det mina damer och herrar är ett tydligt tecken på vilken typ av politik SD verkligen står för.

Mehdi Moghimian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar